Samenwerkingsovereenkomst

15 december 2009 hebben de Stichting It Lijsket en de JP van den Bent Stichting een samenwerkingsovereenkomst getekend.

Stichting It Lijsket, een ouderinitiatief in Oentsjerk, heeft met JP van den Bent Stichting een samenwerkingsovereenkomst getekend voor het realiseren van een woonvorm voor 14 verstandelijk en/of lichamelijke beperkte bewoners.

It Lijsket heeft een aantal jaren geleden gekozen voor JP van den Bent als zorgaanbieder, omdat in de ogen van de ouders deze Stichting kleinschaligheid, persoonlijk contact, zorg op maat hoog in het vaandel heeft staan.

Nu JP van den Bent , samen met Stichting It Lijsket, in WoonFriesland een woonbedrijf heeft gevonden die aan de Rengersweg in Oentsjerk een boerderij wil gaan ombouwen tot een appartementencomplex voor de 14 bewoners die zorg en begeleiding nodig hebben, was het tijd om de samenwerking te formaliseren.

Niet alleen tijdens het wonen is een goede samenwerking noodzakelijk, maar ook in de voorbereiding tot het moment dat de bewoners hun intrek nemen in deze woonvorm, is duidelijkheid over de samenwerking, waaronder bijvoorbeeld het aanname- en personeelsbeleid voor deze woonvorm, van groot belang.

14 ouderparen en een onafhankelijke voorzitter, hebben de afgelopen jaren druk gewerkt om deze woonvorm gerealiseerd te krijgen. Deze samenwerking is een volgende stap.

In 2010 zal de feitelijke realisering een feit zijn.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

Bij de foto: Links de clustermanager Friesland van de JP van den Bent Stichting de heer Harry Wiersma , daarnaast de voorzitter van de Stichting It Lijsket, Sjerp Tolsma