Verslag voetbaltoernooi 2018

Afgelopen donderdag hebben we weer het jaarlijkse voetbaltoernooi van de JP mee mogen maken. Wat was dit een feestje!

Om 8 uur ‘s ochtends staan Paul, Germ, Anika, Suzanne, Kirsten, Harmanna, Christina, Fokje, Lisanne en Fenna paraat om in een grote bus en een auto naar Epe toe te rijden. Iedereen heeft er zin in al moeten enkele van ons nog even wakker worden op deze mooie zomerochtend maar hier zorgen de DJ’s Germ en Anika wel voor. Met lekkere broodjes, drinken en de muziek op vol volume beginnen we aan onze rit.
In Epe aangekomen moeten we door het bos heen en daar komen we op het veld aan. De karaokabar is al geopend en wij lopen naar veld 8 waar we de hele dag ingepland staan om te voetballen. We vinden een mooi plekje in de schaduw. Lisanne regelt een bankje zodat we lekker kunnen zitten en onze eerste wedstrijd start al om 10.20 uur. Oh wat zijn onze tegenstanders goed, het is geen eerlijke wedstrijd vinden we allemaal maar waar er ook gescoord wordt, Anika juicht voor elk doelpunt en Paul is hoe dan ook voor de tegenstander dus ook hij was blij. Na 10 minuten zwoegen druipt het zweet van ons voorhoofd en is de wedstrijd afgelopen.
Dan eerst maar eens koffie, thee en limonade halen. De tweede wedstrijd hebben we dik gewonnen met wel 20 punten door de prachtige penalty’s van Suzanne en Anika met Germ in het doel. Omdat de andere ploeg niet op kwam dagen, kon Suzanne mooi even oefenen want zij zou waarnemen voor de penalty’s van it Lijsket. Na een patatje was het zover, Suzanne schoot de eerste ronde raak en mocht meedoen met de tweede ronde helaas geen doelpunt maar evenveel lol en een groot applaus. Na een frikandel mogen we opnieuw een wedstrijd spelen waarbij Germ onze keeper is en een aantal mooie ballen wist tegen te houden. We renden heel wat af en toen Suzanne eenmaal de bal had durfde het andere team deze niet meer van haar af te pakken, haar vinger kwam omhoog schudde nee en zei `uh uh uh, ikke´ duidelijke taal, wij waren aan de beurt. Tussen de wedstrijden door werd er genoten van het zonnetje en hebben een aantal meegedaan met de karaoke waar Anika natuurlijk in uitblonk. Wat een feest. Om half 4 was het voetballen voor ons gebeurd, hebben we nog een ijsje gehad en zagen we een hele grote man op stelten, het leek wel een koning.

Natuurlijk eindigde de pret bij de Mac Donalds waar we nog even heerlijk hebben genoten van de burgers en de patat.

Met vriendelijke groet,

Lisanne, Fokje Christina en Fenna

Klik hier voor een foto reportage

Reacties zijn gesloten.